Herkesin bildigi her zaman yapılabilir her zamanda her eldende lezetli çıkan bir yemektir.
Çok bilinen bir yemek, ancak bloğumda olmasını istedim.
Hiç denememiş olanlar vardır, gençler mesela, yeni yeni yemek yapmayı öğrenenler vardır dedim ..
Vee işte tarif ...
Kolay gelsinn.
MALZEME
500gr kaburgadan az yağlı kıyma
1/2 su bardağı pirinç
1 çay kaşığı karabiber
1çay kaşığı pul biber
1çay kaşığı kuru nane
1 kuru soğan rendelenecek
1 çay kaşığı tuz
3 orta boy havuç
2orta boy patates
salça
HAZIRLANIŞI
Pirinçi yıkandıkdan sonra süzüp bir kaba koyalım içine soğanı rendeleyelim diğer malzemeleri ve eti iyice yuğuralım.
Küçük bir kaseye su koyalım
.Misketten azıcık büyük yuvarlaklar yapalım.
Köftelerin kolay yuvarlanması ve şekil alması için ele yapışmaması için elimizi arada kasedeki suya batıralım Yayvan bir tencereyi ocağa koyalım
Yarım çay bardağı sıvı yağı koyalım
Yağ ısınınca patatesi zardan azıcık büyük küp şeklinde doğrayal.ım
Havucu da ortadan diklemesine bölüp birer santim eninde doğrayalım ve yağın içinde soteleyelim.
Salçasını koyup karıştıralım.
3 -4 su bardağı sıcak su ilave edelim.
Köfteleri ilave edelim patatesler pişince olmuş tur
.Fazla pişirmeyelim çabuk özleşen bir yemektir
.Bu yemeğin servis yapımına yakın pişirilmesi gerekir, En üzerine ocagı kapatmaya yakın
1 -2 çorba kaşığı kuru nane serpelim.
AFİYET OLSUN
0 yorum:
Yorum Gönder