background img

Yeni Yayınlar

  Herkesin bildigi  her zaman yapılabilir  her zamanda  her eldende lezetli çıkan bir yemektir.
  Çok bilinen bir yemek, ancak bloğumda olmasını istedim.     
  Hiç denememiş olanlar vardır,  gençler mesela, yeni yeni yemek yapmayı öğrenenler vardır  dedim  ..   
  Vee  işte   tarif ...   
   Kolay gelsinn.

MALZEME
500gr  kaburgadan az yağlı kıyma
1/2  su bardağı pirinç 
1 çay kaşığı karabiber
1çay kaşığı pul biber
1çay kaşığı kuru nane
1 kuru soğan rendelenecek
1 çay kaşığı tuz 
3 orta boy havuç 
2orta boy patates 
salça

HAZIRLANIŞI
 Pirinçi yıkandıkdan sonra süzüp bir kaba koyalım içine soğanı rendeleyelim diğer malzemeleri ve eti iyice  yuğuralım.
 Küçük bir kaseye su koyalım 
.Misketten azıcık büyük yuvarlaklar yapalım. 
 Köftelerin kolay  yuvarlanması   ve şekil alması için ele yapışmaması için elimizi arada kasedeki suya      batıralım  Yayvan bir tencereyi ocağa koyalım
 Yarım çay bardağı sıvı yağı  koyalım
 Yağ ısınınca patatesi zardan azıcık büyük küp şeklinde doğrayal.ım 
 Havucu da ortadan diklemesine bölüp birer santim  eninde doğrayalım ve yağın içinde soteleyelim. 
 Salçasını  koyup karıştıralım.
 3 -4 su bardağı sıcak su  ilave edelim.
 Köfteleri   ilave edelim patatesler pişince olmuş tur 
.Fazla pişirmeyelim çabuk özleşen bir yemektir
.Bu yemeğin servis yapımına yakın pişirilmesi gerekir, En üzerine ocagı kapatmaya yakın
 1 -2 çorba kaşığı kuru nane serpelim.
AFİYET OLSUN








0 yorum:

Yorum Gönder