REVANİ |
Bu benim en çok yaptığıım ve beni hiç yanıltmayan tarifimdir.Aşağı yukarı tüm tariflerin ölçüleri birbirine benziyor.Ancak sıkışık kalın yada ince yada lezzetsiz revaniyi kimseyede ikram edemeyince dökmek zorunda kalıyoruz.İşte o zaman yapılan masrafa emeğe çok üzülüyorum.Bunun için emin olmadığım tarifleri koymuyorum.
Bu tarif fazla emek ve ustalık istemeyen bir tarif, yine benim deyimimle hemen çarçabuk yapılan yüz ağartan lezzetli bir tarif.
KOLAY GELSİN...
REVANİ
4 Yumurta
1,5-Su bardağı sıvıyağ
1,5-Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı irmik
2 Su bardağı un
1 Limon rendesi
2 Vanilya
2 Kabartma tozu
(şeker yok)
ŞERBETİ
4Su bardagı şeker
5Su bardağı su
1/2 limon
HAZIRLANIŞI
Önce tüm sıvı malzemeleri çırpıyoruz.
Daha sonra un ,irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırıp, yağlı tepsiye döküyoruz ve 180 derecedeki sıcak fırına veriyoruz.
Üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Kek soğuyunca kesiyoruz.
ILIK REVANİYE DAHA ÖNCEDEN HAZIRLANMIŞ ŞERBET İ DÖKÜYORUZ. Servis den önce en az 2 saat dinlendirilirse daha iyi olur.
NOT TEPSİ ÖLÇÜSÜ: Fırınlı ocakların içinde bir büyük birde küçük tepsi olur.Bu malzemeler küçük tepsiye tam oluyor
0 yorum:
Yorum Gönder