Bu yemek benim favori yemeklerimden biridir.Her türlü yapılabilir İster hafif kızartılarak azıcık salçalı su ilavesi ile yadayanına bezelye yada azıcık patlıcan üzerine domates yeşil biber . |
Hemde güzel bir misafir yemeği oluyor.,
Ben aşağıdaki tarifi herşeyiyle çiğ olarak yaptım.
MALZEMLER
1- kğ. korta yağlı kaburgadan kıyma
2-orta boy soğan
1/2- su bardağı pirinç
1-çay bardağı kimyon
1-çay kaşığı karabiber
1-çay kaşığı kuru nane
1-çay kaşığı pul biber
1-yemek kaşığı salça ve sıvı yağ
yeterince tuz
HAZIRLANIŞI
-Kıymanın içine soğanı rendenin iri tarafı ile rendeleyelim ve diğer salça ve nane hariç tüm malzemleri karıştıralım
-.Avuç içi kadar köfteler yapıp üzerlerin den hafif bastırıyoruz.
-Patatesleri soyup bir parmak kalınlığında halkalar kesip iki dilim patates arası bir köfte koyarak tencerye dizerek yerleştirelim.
- Yağla salçayı karıştırıp üzerine döküyoruz.
-Üzerini bir parmak geçicek kadar sıcak su döküyoruz.
Kısık ateş de 15 -20 dk pişmeye bırakıyoruz.Kontrol etmeyi unutmuyoruz çünki çabuk pişen ve bir yemektir.
-Çok uzun pişerse görüntüsü kötü ve dağılma riski çok olur.
.- Patateslere bıçağın ucuyla batırdığımızda kolay batıyorsa pişmiştir.
AFİYET OLSUN
0 yorum:
Yorum Gönder