background img

Yeni Yayınlar

PATATESLİ PİRİNÇLİ KÖFTE

Bu yemek benim favori yemeklerimden biridir.Her türlü yapılabilir  İster  hafif kızartılarak  azıcık salçalı su ilavesi ile yadayanına bezelye  yada azıcık patlıcan üzerine domates yeşil biber .
 Haşlama türü yemeniz  gerekiyorsa kızartma türleri de yasaksa ki şimdi herkes de reflü var.O zamanda köfte patatesi çiğ olarak az salçaı su üzerinede zeyntiyağı gezdirerek.. Diyorum ya bu sizin el beceriniz kalmış her türlü zenginleştirilerk yapılabir .
Hemde güzel bir misafir yemeği oluyor.,
Ben aşağıdaki tarifi herşeyiyle çiğ olarak  yaptım.

MALZEMLER
1- kğ. korta yağlı kaburgadan kıyma
2-orta boy soğan
1/2- su bardağı pirinç
1-çay bardağı kimyon
1-çay kaşığı karabiber
1-çay kaşığı kuru nane
1-çay kaşığı pul biber
1-yemek kaşığı salça ve sıvı yağ
yeterince tuz 


HAZIRLANIŞI
-Kıymanın içine soğanı rendenin iri tarafı ile rendeleyelim ve diğer  salça ve nane hariç tüm malzemleri karıştıralım
-.Avuç içi kadar köfteler  yapıp üzerlerin den hafif bastırıyoruz.
-Patatesleri soyup bir parmak kalınlığında halkalar kesip iki dilim patates arası  bir köfte koyarak tencerye dizerek yerleştirelim.
- Yağla salçayı karıştırıp üzerine döküyoruz.
-Üzerini bir parmak geçicek kadar sıcak su döküyoruz.
 Kısık ateş de 15 -20 dk pişmeye bırakıyoruz.Kontrol etmeyi unutmuyoruz çünki  çabuk pişen ve  bir yemektir. 
-Çok uzun pişerse görüntüsü kötü ve dağılma riski çok olur.
.- Patateslere  bıçağın ucuyla batırdığımızda  kolay batıyorsa pişmiştir.
AFİYET OLSUN









0 yorum:

Yorum Gönder